Zo herken je een kwalitatieve rijschool Goes

Het uitkiezen van een rijschool Goes doe je niet zomaar. Waarschijnlijk heb je zelf bepaalde eisen wat betreft de lesauto en de prijs per lesuur, maar de kwaliteit is ook erg belangrijk. Als je een kwalitatieve rijschool in Goes kunt vinden dan heb je minder lessen nodig en ben je vaak goedkoper uit. Daarnaast weet je dan ook zeker dat je correct wordt begeleid en voorbereid op het rijexamen. Hoe herken je een kwalitatieve rijschool? We hebben hier een aantal punten op een rijtje gezet.

Het slagingspercentage van de rijschool in Goes

De meeste rijscholen adverteren door middel van prijs en slagingspercentage. Het slagingspercentage is dan een belangrijke doorslaggevende factor bij het uitkiezen van je rijschool in Goes. Daaraan zie je hoe succesvol de school is, want het is het percentage leerlingen dat in één keer slaagt. Zie je geen slagingspercentage of een laag slagingspercentage, dan is dat een reden om te twijfelen. Gemiddeld in Nederland is dit percentage 50%. Controleer wel even dat het over minimaal 20 leerlingen gerekend is.

Krijg je een tussentijdse toets?

Een kwalitatieve rijschool in Goes zal je een tussentijdse toets aanbieden. Het echte eindexamen wordt in die toets nagebootst en dat helpt jou bij je voorbereiding. Je kunt zo zien hoe het er tijdens het afrijden aan toe zal gaan en daardoor voel je je minder nerveus. Je rijinstructeur heeft ook veel aan de tussentijdse toets, want deze kan dan zien hoe ver je bent. Daar kan hij of zij de volgende lessen dan weer op aanpassen.

Worden er duidelijke afspraken gemaakt?

Je gaat een overeenkomst aan met de rijschool, wat betekent dat afspraken maken belangrijk is. Wat zijn de regels en procedures voor het afzeggen van een les, bijvoorbeeld, zowel voor jou als voor de rijschool? Wat gebeurt er als jij per ongeluk schade aan de auto (of aan de auto van iemand anders) veroorzaakt? Ga niet met een rijschool in Goes verder die niets op papier heeft gezet. Lees het document goed door, zorg dat je alles begrijpt en teken alleen als je er akkoord mee gaat.

Klikt het met de rijinstructeur?

De rijinstructeur en jij gaan tientallen uren samen doorbrengen in een kleine ruimte. Jij moet iets leren wat eng is en wat gevaarlijke situaties op kan leveren. Met een rijinstructeur aan je zijde die je gerust kan stellen, die alles rustig uitlegt, die ingrijpt als nodig, maar je ook loslaat als dat kan gaat het een stuk gemakkelijker. Daarom is het belangrijk dat je een klik hebt met de instructeur van de rijschool in Goes en dat je daarom met plezier en met een gerust hart aan elke les begint.

 Andere eisen

Misschien heb jij nog een aantal andere eisen waaraan een goede rijschool in Goes moet voldoen. Maak eerst een selectie van geschikte scholen en kijk dan naar de prijs. Je wijst dan vast de rijschool aan waarbij de prijs/kwaliteit verhouding het beste is. Neem eens een kijkje op www.nxxt.nl en vindt de beste rijschool voor jou.