We hebben hen allemaal zonder moeite zien voorbij glijden langs de snelwegen met betoverend mooie modellen erin en met kanjers van sportsterren aan het stuur. We hebben ze allemaal gezien en ervan gedroomd. Maar waarom zou je jouw droom niet omzetten in realiteit. Sportwagens zijn er niet alleen voor de rijke en beroemde mensen, niet enkel voor de jonge en mooie mensen, er is immers voor elke mens een sportwagen ( zolang je maar behendig genoeg bent om in en uit te stappen).

Ik herinner me vele jaren geleden hoe mijn schoonbroer trots thuis kwam in zijn nieuwe glanzende saffierblauwe sportwagen, die blonk in de zon als een verrassing voor zijn verbijsterde vrouw en toen enkele dagen later moest ontdekken dat hij vader ging worden. “ Hoe zal ik in en uit stappen ?” was de eerste vraag. En waar zullen we de kinderstoel plaatsen?”, was de tweede. Lieve hemel, misschien is een sportwagen wel niet altijd voor iedereen geschikt.

 Laten we eerlijk zijn, sportwagens hebben ook hun nadelen. Er is niet veel passagiersruimte, vaak slechts twee zetels vooraan, en als er achteraan zetels zijn, bieden ze niet veel ruimte. Ze zijn ook niet zo gezellig, omdat er niet veel passagiers meekunnen. Ook de bagageruimte kan een probleem vormen – waar zal je immers jouw koffers of de pakjes zetten die je gekocht hebt? Ah, voor sommige huishoudens zal dat misschien wel een gunstige invloed hebben.

Het idee om rond te rijden met een warme bries die zachtjes door jouw haar streelt, kan je echt wel bekoren in het warmst van de zomer, maar veel sportwagens staan erom bekend dat ze niet veel hoofdruimte hebben, als het dak dicht moet als de weersomstandigheden slechter worden.

Dat gezegd zijnde, wegen de voordelen veel meer door dan al de nadelen die je maar kan bedenken. Enkel al bij  het horen van het gebrul van de sportief afgestelde motor, en de zin om te steigeren en op te trekken tijdens het racen langs de vlakke wegen, moet je, iedere keer als je relatieve veiligheid van je oprit verlaat, wel enorm sterk staan om te weerstaan aan de verleiding om te doen zoals Jeff Gordon. Op dat ogenblik is zelfbeheersing absoluut noodzakelijk.

Waarom zou je na dit alles niet besluiten, voor zover je over het budget beschikt, in en uit de wagen kan ( toch eens controleren met alle leden van het gezin),  je jezelf kan beheersen en nog jong genoeg bent om te dromen, ervoor gaan om je zelf verwennen? Je weet immers dat je het wil.