Presteer en bereik

Mannen houden van vrouwen en van auto’s en tegenwoordig vaak ook van mode! Ja, het taboe is doorbroken. Mannen mogen genieten van winkelen en hoeven zich niet meer te schamen als zij aandacht besteden aan hun uiterlijke verschijning. In tegendeel zelfs! Een man die modebewust en verzorgd is, doet het beter op de zakelijke markt, dat bleek laatst uit een onderzoekje van het bedrijf Overhemden.com

Heb je wel eens een succesvolle zakenman in een niet goed passend pak gezien, of met een kreukelig overhemd? Kleding maakt de man! Succesvolle mannen zien er vaak netjes en zeer modieus uit. Zij vinden aandacht besteden aan hun kleding belangrijk omdat zij uiterlijke vertoning belangrijk vinden. Goede mode zorgt er namelijk voor dat zij lekker in hun vel zitten en zelfverzekerd over komen. Die zelfverzekerdheid zorgt dat ze beter presteren en sneller hun doelen bereiken!

Gebruik het effect van kleur

Uit een ander onderzoek is gebleken dat je met de kleur van je kleding, in ons geval het overhemd, een bepaald effect kunt bereiken bij je klanten en collega’s. Blauwe overhemden zijn bijvoorbeeld een vaste waarde in de professionele en zakelijke omgeving. Blauw straalt rust en kalmte uit.

Ondanks blauwe overhemden minder formeel of neutraal lijken dan witte overhemden, kunnen ze een hele sterke persoonlijkheid geven aan de man die ze draagt. Blauwe overhemden zijn zeer geschikt voor het leiden van een vergadering of het geven van een speech. Is het de bedoeling dat je macht uitstraalt in een gesprek met een belangrijke klant, dan kun je beter een helder wit overhemd dragen. Zo heeft iedere kleur zijn eigen effect, het is zeker de moeite om jezelf daar in te verdiepen! Meer weten? Klik hier

Nou de juiste pasvorm nog en je bent klaar voor omzetverhoging

Niet alleen de kleur van het overhemd zorgen voor een bepaalde uitstraling, ook het model van het overhemd. Kies je bijvoorbeeld voor een regulair fit, een modern fit of een slim fit model? Daarnaast heeft ieder merk overhemd zijn eigen kenmerken. Je hebt overhemden met een dubbele manchet, korte mouw of borstzak. Al deze kenmerken bepalen je look!