Mannenbloggers

Mannenbloggers, je ziet steeds meer bloggen voor en ván mannen. Maar wat is een blog? En waarom maken meer vrouwen dan mannen een blog? Laten we starten bij het begin. Wat is een blog? Een blog is een website waar iemand regelmatig, vaak dagelijks, nieuwe berichten of teksten plaatst. Een bericht op die website wordt blogpost genoemd en de inhoud van die blogpost wordt ook wel content genoemd. Een nieuw geplaatst bericht (blogpost) staat altijd bovenaan op de website. Lezers van deze blogpost kunnen ook reageren op de tekst via een reactieveld dat onder elke post staat. De blogpost wordt vaak onderverdeeld in categorieën en labels (tags) waardoor lezers makkelijker kunnen zoeken. In een blog worden ook, interne of externe, links geplaatst die weer verwijzen naar andere websites of blogposts. Voor het plaatsen van een blog gebruik je websoftware, een contentmanagesysteem (cms), zoals WordPress Joomla of Drupal

 

Wat is bloggen?

Bloggen is niets anders dan het maken van teksten die je plaatst op een website. Bloggen kan in de vorm van tekst maar het kunnen ook filmpjes zijn. Een blog kan een persoonlijke inhoud hebben maar een blog kan ook gaan over een artikel, reizen, kunst, tuinieren, auto’s, motoren, fashion of politiek. Een blog kan zijn gemaakt door één persoon maar ook door meerdere personen. Je vindt veel sites waar meerdere blogs op staan die ook zijn gemaakt door meerdere personen. Al deze blogs worden dan op een bepaalde website geplaatst voor een bepaalde doelgroep. Er zijn heel veel bloggers en die hebben weer heel veel redenen waarom ze die blog maken. Soms maken mensen gewoon voor de lol een blog. Anderen willen graag laten zien wat hun hobby is en weer anderen delen eenvoudig de kennis die zij hebben van een bepaald onderwerp.

 

Waarom bloggen vrouwen meer dan mannen?

Het is niet bekend waarom vrouwen meer bloggen dan mannen. Vroeger hielden ook meer vrouwen een dagboek bij dan dat mannen dat deden. Dat is waarschijnlijk één van de redenen waarom vrouwen meer bloggen. Maar er komen wel steeds meer mannenbloggers. En er komen steeds meer sites waar mannenbloggers hun tekst op kunnen plaatsen. In de meeste gevallen plaatsen mannenbloggers hun teksten ook op mannensites zoals op de website mannenstyle.nl. Op zo’n website staan dan voornamelijk teksten en filmpjes waarvoor mannen interesse tonen. Buiten het feit dat steeds meer mannen gaan bloggen tonen ze ook meer interesse voor bepaalde zaken op het internet. Denk hierbij aan fashion of lichamelijke verzorging. Dit is een trend die nog lang niet op het eind is en waarvoor mannen steeds meer interesse krijgen.

 

Op de hoogte zijn en blijven van de laatste trends

Naast vrouwen willen ook mannen steeds meer op de hoogte blijven van de laatste trends voor wat betreft lichamelijke verzorging en fashion. Waren mannen voorheen met name geïnteresseerd in sport en auto’s nu zijn mannen steeds vaker ook geïnteresseerd in het laatste nieuws over fashion, voeding en lichamelijke verzorging. De man van tegenwoordig wil er goed en gezond uit zien. Misschien is dat ook wel de reden dat er ook steeds meer mannenbloggers bij komen. Er worden door mannenbloggers ook dagelijks of wekelijks nieuwe artikelen geplaatst op websites die met name bedoeld zijn voor mannen.