Je hebt je rijbewijs gehaald of bent misschien nog bezig met het behalen van je rijbewijs. Het liefst heb je dat roze pasje gelijk in je handen maar gelukkig krijg je die niet zomaar. Je zal namelijk eerst het theorie- en praktijkexamen moeten afleggen. Hierbij is het belangrijk dat je goed oefent.

Het is mogelijk om naast praktijklessen ook theorielessen of cursussen te volgen. Een theoriecursus vergelijken? Bekijk hier de mogelijkheden. Wanneer je dat pasje eindelijk hebt mag je de weg op. Het rijbewijs is een grote uitgave waardoor de kans bestaat dat je nog niet direct een eigen auto aan kan schaffen. Vaak begin je ervaring op te doen in de auto van je ouders. Als je een eigen auto nodig hebt schaf je zelf een auto aan. Hierbij is het belangrijk dat je goed oplet wat je koopt. In deze blog geven we je een aantal tips.

De kilometerstand

Aan de kilometerstand van een auto is veel af te lezen. Je weet namelijk hoe intensief een auto al is gebruikt. Is deze pas een paar jaar oud maar heeft die al wel 150.000 km op de teller? Dan is deze auto in een korte periode erg intensief gebruikt. Echter is het van belang dat je er wel op let in hoeverre deze stand betrouwbaar is. Hier wordt namelijk wel eens mee gesjoemeld.

De conditie van de auto

De conditie van de auto laat zien hoe de vorige eigenaar om ging met de auto. Ziet alles er keurig en schoon uit? Is er niks kapot? Dan is diegene erg zuinig geweest met de auto en is de kans groter dat ook de buitenkant er goed uit ziet. Daarnaast is dit wellicht ook terug te zien aan de onderhoud van de auto. Iemand die de buiten- en binnenkant van de auto goed onderhoud, heeft de auto waarschijnlijk ook altijd op tijd een beurt gegeven.

Onderhoud

Zoals hierboven al even aangekaart, is het onderhoud van de auto ook belangrijk. Misschien nog wel het belangrijkste aan de auto. Wanneer je een auto koopt wil je natuurlijk zo min mogelijk kosten maken. Het kopen van de auto is immers al een grote uitgave. Vraag dus altijd naar het onderhoudsboekje en kijk wat er de laatste periode is vervangen/gerepareerd.