Het hebben van een auto is een gevoel van vrijheid. Je kunt zelf bepalen waar je gaat en staat, zonder dat je ergens rekening mee hoeft te houden. Ideaal! Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten om veilig de straat op te gaan. Hieronder zal ik je een aantal tips geven.

Hoe is je verzekering geregeld?

Op het moment dat je de garage uitrijdt ben je verplicht om een verzekering te hebben afgesloten voor je auto. Dit kan je vaak ter plekke mobiel doen, maar je kunt je hier het beste even in verdiepen. Hierdoor voorkom je dat je een te dure verzekering afsluit of dat je er te laat achter komt dat je niet goed bent gedekt. Om je een klein beetje op weg te helpen: er zijn drie soorten verzekeringen. Bereken nu zelf hier je autoverzekering

Minimale dekking: WA-verzekering

Het is wettelijk verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Dit is een verzekering waarbij alleen de schade die jij bij een ander maakt wordt gedekt. De schade die je aan je eigen auto maakt, moet je dus zelf betalen. Dit betekend ook dat dit de goedkoopste verzekering is die je kunt afsluiten.

Een stapje verder met WA +

Deze verzekering dekt net iets meer dan alleen een WA-verzekering. Naast dat de verzekering de schade dekt die jij een ander aandoet, wordt er ook een deel van de schade die aan je eigen voortuig wordt gemaakt vergoed. Hierbij moet je denken aan diefstal, inbraak, brand-, ruit-, en stormschade. De schade die je dan zelf nog maakt aan je voortuig, is dan voor eigen rekening.

Of haal je alles uit de kast met Allrisk?

Meestal wanneer je een gloednieuwe auto aanschaft, wordt er voor deze verzekering gekozen. Hierbij wordt namelijk alle schade gedekt, ook de schade die je aan je eigen voortuig maakt!

Bepaal voor jezelf, welke kosten kun je zelf betalen op het moment dat je schade rijdt aan je eigen auto? Op basis hiervan kun je het beste beslissen welke verzekering bij je past!