Een goedkope sportauto met een bijpassende autoverzekering

Wanneer je graag een sportauto wilt kopen, dan let je natuurlijk zeer goed op de prijs. Je wilt graag een mooie wagen rijden maar niet teveel betalen. Je kijkt rustig rond en verdiept je in het aanbod. Vervolgens heb je waarschijnlijk wel een aantal modellen op het oog die kans maken om jouw sportauto te worden. Je overlegt de prijs en probeert te onderhandelen om zo een beste prijs te krijgen. Hier gaat in het algemeen zeker wel een aantal dagen al dan niet weken overheen. Maar waarom zou je dan bij het afsluiten van een autoverzekering voor jouw goedkope sportauto niet hetzelfde doen?

De eerste de beste autoverzekeraar

Velen van ons hebben dagenlang nagedacht over het kopen van een auto en sluiten binnen enkele minuten een autoverzekering af bij de eerste de beste autoverzekeringsmaatschappij die zich voordoet. Maar over een jaar gezien is het bedrag dat je betaald voor zo’n autoverzekering zeker niet mis. Waarom zou je dan niet iets meer de tijd nemen en autoverzekeringen vergelijken zoals je dat deed met de sportauto’s? Wist je dat je op de premie van zo’n autoverzekering enorm veel kunt besparen?

Vergelijken loont de moeite

Vul eens een vergelijker in en kijk wat hier uitkomt. Een autoverzekering afsluiten is maatwerk. Dat betekent dat de beste autoverzekering voor je buurman absoluut niet de beste voor jou hoeft te zijn. Autoverzekeraars houden namelijk rekening met allerlei factoren bij het berekenen van hun premie. Denk bijvoorbeeld aan leeftijd, woonplaats, soort auto, schadevrije jaren enzovoorts. Daarbij hanteren de verschillende autoverzekeringsaannbieders ook nog eens andere voorwaarden. Heb je met de vergelijker de meest passende autoverzekering gevonden? Mooi dan weet je zeker dat je niet teveel betaald. Je kunt daarnaast zelf ook nog wat doen om je premie te verlagen.

Betaal je premie jaarlijks in plaats van maandelijks

De meeste mensen kiezen ervoor om de premie van hun autoverzekering maandelijks te betalen in plaats van jaarlijks. Logisch, want een jaarbetaling is een groot geldbedrag. Houd er echter wel rekening mee dat verzekeraars vaak een toeslag hanteren op premies die maandelijks worden betaald. De reden hiervoor is dat een maandbetaling voor verzekeraars meer risico met zich meebrengt. Mocht je het geld dus wel beschikbaar hebben, overweeg dan om je autoverzekering voor een heel jaar in één keer te voldoen. Hiermee kun je tot enkele procenten op je totaalpremie besparen.

Kijk of een hoger eigen risico voor jou handig is

Soms kan een hoger eigen risico best voordelig uitpakken. De premie van je autoverzekering wordt dan namelijk lager. Als je geen vrijwillig eigen risico hebt, dan wordt je autoverzekeringspremie automatisch hoger. Mocht je kiezen voor een hoger eigen risico en je rijdt schade, dan moet je de schade wel deels zelf betalen in plaats van dat de verzekeraar dit doet. Echter heb je de afgelopen maanden met een lagere premie dit schadebedrag wel uitgespaard.