De man met de perfecte pasvorm

Niet iedere man heeft dezelfde lichaamsbouw. Er zijn grote mannen, kleine mannen, dunne, slanke, gezette, dikke en brede mannen en alles wat daar tussenin zit. En gelukkig maar anders zou het voor de vrouwen wel erg saai worden. Voor de modewereld is dit minder praktisch, zij moeten voor iedere lichaamsbouw een geschikte pasvorm bedenken. Dit is niet de maat maar het model van het kledingstuk. Een pasvorm kun je dus in allerlei maten verkrijgen. Dan rust dus alleen nog de vraag: Welke pasvorm past bij jouw lichaamsbouw?!

Pasvormen Regular fit of Custom fit

Deze pasvormen zijn de meest traditionele stijlen. Dit zijn rechte pasvormen. Als we als voorbeeld een overhemd nemen dan heeft deze pasvorm evenveel stof rond de borst als de buik. De Regular fit en de Custom fit pasvormen zitten daarom comfortabel en ruim. Sommige mannen vinden deze hemden minder modieus en kiezen liever voor een strakker model.

Getailleerde pasvormen

De meest gekozen pasvormen bij mannen is de getailleerd. Om bij het voorbeeld van het overhemd te blijven, deze hemden zitten strakker rond het lichaam en benadrukken de borstspieren. Een groot bijkomend voordeel is dat deze getailleerde overhemden je er slanker doen uitzien. Getailleerde overhemden heb je in meerdere gradaties:

Modern fit, Tailored fit en Fitted zijn licht getailleerde pasvormen

Deze pasvorm is zeer geschikt voor mannen met een iets zwaardere lichaamsbouw omdat het niet te strak zal spannen rondom de buik maar wel de borst accentueert. Als je een slanke of zelfs magere lichaamsbouw hebt zorg er dan voor dat je een licht getailleerde pasvorm zeker niet te groot koopt! Dit zal een parachute effect teweeg brengen. Kies dan liever voor een sterk getailleerde pasvorm.

Slim fit en Super slim fit zijn sterk getailleerde pasvormen

Deze pasvorm is zeer geschikt voor mannen met een slank of goed getraind lichaam. Onder de jonge mannen is dit overhemd zeer populair! Het overhemd geeft een dynamische look. Ook bij deze pasvorm geld: Koop de maat niet te groot maar ook zeker niet te klein!

Bepaal de juiste maat

Om de juiste maat te bepalen kun je gebruik maken van de maattabel op Mouwlengte7. Hierdoor weet je zeker dat je het overhemd aanschaft dat bij jouw lichaamsbouw past!