Een witte auto met gouden wielen, mag dat? Het is een wat excentrieke keuze in de autowereld. Niet eens de witte lak maakt het geheel controversieel, wit wordt inmiddels zelfs als burgerlijk bestempeld. Het zijn vooral de gouden wielen die het geheel moeilijk maken voor het oog.

De bijsmaak van de gouden velgen zit hem waarschijnlijk vooral in het gebruik. Over het algemeen zijn worden gouden velgen vooral onder de snellere Japanners gevonden. Raceversies van, over het algemeen, suffe autootjes zoals de Lancer EVO, Impreza WRX en Celica worden maar wat graag behangen met dit sieraad.

Stiekem moet ik toegeven dat wit&goud een rare aantrekkingskracht op mij heeft. Gouden velgen op zichzelf zijn afschuwelijk, het is simpelweg ordinair. Combineer het echter met een witte auto en het komt tot leven. Opeens is ordinair een understatement en domineert begeerte.

Met de huidige technieken en verschillende manieren van verven ben je er echter niet met alleen wit en goud. Er zijn oneindig veel combinaties te bedenken, mat/parelmoer/metallic, verzin het maar en je kan het wel ergens krijgen. Hetzelfde geldt voor de velgen. Wat is nu echter een combinatie waarmee je ook daadwerkelijk voor de dag kan komen? Is er een tint te bedenken die de klanten niet afschrikt? Of is het de liefde op het eerste gezicht die spreekt en kiezen we uiteindelijk liever een andere combinatie?