Autoschade? Met deze tips voorkom jij toekomstige schade

Ben jij ook zo’n brokkenpiloot? Als je vaak autorijdt is dit niet zo voordelig. Een ongeluk zit natuurlijk ook maar in een klein hoekje. Jaarlijks botsen duizenden Nederlanders met hun auto tegen een paaltje of iets anders. Met vaak schade als gevolg. Autoschade is natuurlijk erg vervelend en het kan je ook nog aardig wat centjes kosten. Met deze drie tips voorkom jij toekomstige schade aan jouw auto.

Een barst in de voorruit

Wat we elk jaar weer vaak voorbij zien komen, zijn barsten in de vooruit. Een sterretje lijkt misschien onschuldig, maar deze kan snel uitgroeien tot een fikse barst in de voorruit. Maar een sterretje kun je heel goed voorkomen. Een barst wordt vaak veroorzaakt door opvliegende steentjes. Deze steentjes vallen van een vrachtwagen af of komen uit de berm. Pas daarom op als je achter een vrachtwagen rijdt en houdt voldoende afstand. Ook bij wegwerkzaamheden kunnen er steentjes in het rond vliegen. Pas je snelheid aan en houd ook dan goed afstand.

Ga voor winterbanden

De winter is aangebroken. We moeten er nu toch echt aan geloven. Het wordt steeds kouder en de kans op sneeuw wordt steeds groter. Rijd je nu nog met zomerbanden? Dan kan het verstandig zijn om deze om te ruilen voor winterbanden. Al bij temperaturen lager dan zeven graden bieden winterbanden je verschillende voordelen. Door het materiaal van de winterbanden en het speciale profiel verkort de remweg en neemt de grip toe. Als je plotseling moet remmen, kom je veel sneller tot stilstand dan als je zomerbanden in de winter gebruikt. Dit kan dan ook veel schade voorkomen.

Geen mobieltje

We blijven het zeggen: gebruik geen mobieltje in de auto. Dit is namelijk levensgevaarlijk en heeft de afgelopen jaren al voor veel verkeersslachtoffers gezorgd. Het lijkt zo logisch, maar toch gebruiken nog veel mensen hun mobieltje tijdens het rijden. We krijgen in de auto een appje binnen en kijken ‘even snel’. Maar in die tijd dat jij naar je mobieltje kijkt, kan de auto voor je plotseling remmen en dit heb jij dan niet gezien. Focus altijd op de weg en voorkom autoschade.

Schade aan uw Kia? Breng uw kia naar de werkplaats van faseautobedrijven