Autoruitschade op voordelige wijze laten repareren

Wanneer je te maken krijgt met autoruitschade vreest je waarschijnlijk meteen dat het repareren van deze schade veel gaat kosten. Gelukkig hoeft dat niet het geval te zijn, in tegendeel. Autoruitschade laten repareren kan dan ook namelijk op twee verschillende manieren als de autoruit vervangen moet worden. In eerste instantie kan je er voor kiezen om gebruik te maken van een originele autoruit, maar daarnaast is het eveneens mogelijk om te kiezen voor een after market exemplaar. De voorruit van een auto is gemaakt van gelaagd glas wat er voor zorgt dat er vaak een hoge prijs aan verbonden is. Een belangrijk deel van de kosten worden veroorzaakt door het merklogo dat op het autoglas is terug te vinden. Een merklogo zorgt overigens niet voor een betere kwaliteit, want deze is exact gelijk aan een autoruit zonder merklogo. Heb je te maken met autoruitschade en ben je op zoek naar een financieel interessante en kwalitatieve oplossing? In dat geval is het aan te raden om te kiezen voor een after market autoruit.

Autoruitschade aan de voorruit

Schade aan de ruiten van je auto kan op tal van verschillende manieren optreden. Indien er sprake is van schade aan de achterruit of zijruiten van je auto is het zeer waarschijnlijk dat deze in ontelbare stukjes uit elkaar spatten. Dat geldt niet voor de voorruit van een auto. Een dergelijke ruit is zoals eerder aangegeven namelijk gemaakt van gelaagd glas wat er voor zorgt dat er bij autoruitschade een sterretje of flinke barst zal ontstaan. Deze vorm van ruitschade wordt deels veroorzaakt door de PVB folie dat is terug te vinden tussen de twee glaslagen. Deze beschikt aan beide zijden immers over een klevende laag dat het glas ook bij breuk netjes bij elkaar houdt. Dat is interessant, want op deze manier wordt voorkomen dat bij ruitbreuk het glas van de voorruit zomaar in het gezicht van de bestuurder of de passagiers vliegt. Het feit dat een voorruit is gemaakt van gelaagd glas komt de veiligheid van je auto met andere woorden alleen maar ten goede.

Autoruitschade laten repareren

Autoruitschade repareren kan op een zeer voordelige manier. Door het aanschaffen van een nieuwe autoruit bent u er zeker van dat u weer kunt genieten van uitstekende autoglas dat precies die zekerheid zal bieden waarnaar je op zoek bent. Wist je namelijk dat de stijfheid van een chassis voor ongeveer 40 procent wordt gerealiseerd door de voorruit van de auto? Wanneer de voorruit beschadigd is spreekt het voor zich dat dit de stijfheid van het chassis in het gedrang kan brengen met alle mogelijke gevaren van dien. Bovendien is het eveneens mogelijk dat jouw auto wordt afgekeurd voor APK indien er sprake is van ruitschade.

Wanneer volgt afkeuring voor de APK bij autoruitschade?

Er wordt vaak gezegd dat een afkeuring voor de APK altijd volgt wanneer er sprake is van autoruitschade, maar is dat ook wel echt zo? Bepalend op dit vlak is de plaats waar de autoruitschade zich bevindt en het risico dat hierdoor wordt veroorzaakt. Wanneer de schade aan de voorruit van je auto buiten het gezichtsveld van de bestuurder is terug te vinden zal je merken dat de keurmeester hier niet zo moeilijk over zal doen. Een compleet ander verhaal wordt het echter wanneer de barst of het sterretje wel in het gezichtsveld van de bestuurder is terug te vinden. Dan kan dit niet alleen het zicht op de weg belemmeren, bovendien is het ook mogelijk dat je door de weerkaatsing van zonnestralen wordt verblind. Vanwege deze potentiële risico’s is de kans bijzonder groot dat je auto voor de APK wordt afgekeurd. Het is daarom ook altijd aan te raden de ruitschade tijdig laten verhelpen.

Hoe kwalitatief is een after market autoruit?

Kiezen voor een nieuwe after market autoruit bij autoruitschade is dan wel op financieel vlak bijzonder interessant, maar moet er dan niet worden ingeleverd op het vlak van kwaliteit en duurzaamheid? Absoluut niet. We kunnen begrijpen dat veel mensen zich deze vraag stellen, maar je hier zorgen om maken is helemaal nergens voor nodig. Een after market autoruit heeft exact dezelfde kwaliteit als origineel autoglas. Zowel de fabriek als de productielijn van beide type autoruiten zijn namelijk precies hetzelfde. Het enige verschil tussen een after market autoruit en een originele autoruit is het merklogo. In principe betaal je dus een stuk meer enkel en alleen voor een afbeelding van een automerk op de autoruit.

Autoruitschade verhelpen door een echte expert

Ben je geconfronteerd met autoruitschade en wil je deze op een betaalbare wijze laten verhelpen? In dat geval is het absoluut de moeite waard om hiervoor een beroep te doen op de diensten van Autoglas Concurrent. Hier kan je niet alleen een gloednieuwe autoruit bestellen tegen een zeer voordelige prijs, je kan deze eveneens laten plaatsen door één van de FOCWA gecertificeerde partners. Op deze manier kan je er absoluut zeker van zijn dat jouw autoruit vervangen wordt volgens de hoge kwaliteitsnormen van jouw autofabrikant en dat tegen een bijzonder interessante prijs!