Audi A3 importeren uit Duitsland: goed idee?

Ik heb laatst een ongekend avontuur aangegaan. Ik heb mijn tweedehands Audi A3 laten importeren uit het buitenland. Ik zag er eerst wel tegenop. Het is nogal een uitdaging. Is wel wat anders dan bij een Nederlandse dealer binnenlopen, kopen en wegrijden.

Wat dan? Nou natuurlijk wat meer administratie werk als je de bolide uit het buitenland haalt. Duits spreek ik wel maar niet bijster goed. Dus op dat vlak is wel behelpen. Op het internet ging het nog redelijk vlot. Met sites als AutoScout24 Duitsland kan je snel en overzichtelijk gedegen Audi A3 vinden. En met Google Translate bij de hand gaat het helemaal goed. Dus het uitzoekwerk dat is prima te doen.

Ben ik naar Duitsland gereden. Nabij Bochum net over de grens, was iets van drie uur rijden vanaf Rotterdam. Ook dat is goed te doen. Moet wel zeggen als de auto in Hamburg gestaan had of in het diepe zuiden of heel ver oostelijk dan bedenk je jezelf wel even een paar keer voordat de knoop doorhakt. Daar heb ik geen zin hoor om meer dan 5 uur in de auto te zitten heen en terug.

Kom ik daar aan. Die Duitser die sprak wel normaal Engels. Dus dat deden we wel even in het Engels. Ben wel verteld door andere mensen op een internet forum dat dit niet zo heel vaak voorkomt. Dus blijkbaar had ik het geluk aan mijn zijde.

Qua administratie, invoerrechten dat soort gezeik. Dan was er natuurlijk BPM die ik moest voldoen. Nou ik ben niet zo handig met rekenen kan ik jou vertellen. Wat echt super fijn was is dat ik professionele hulp ontving om BPM te bepalen. Was nog gratis ook! Hoe geweldig kan het leven zijn. Een dikke duim omhoog voor Easy Import uit Lijnden.

Ik kan je vertellen ik heb zulke goede ervaringen ik denk volgende keer ga ik gewoon het hele proces uitbesteden aan zo een bedrijf. Het kostte me eind van de dag toch wel heel tijd om helemaal zelf te doen. Tijd is natuurlijk ook geld dat weten we allemaal maar beseffen we soms toch niet helemaal goed. Specifiek zou ik Audi A3 importeren uit Duitsland met dit pakket. Dan is alles uit handen genomen en dat zou ik toch fijner vinden, geen gezeik met Duitsers die geen Engels kunnen of kentekenplaten. Over die kentekenplaten heb ik het nog helemaal nog niet gehad, nou ja dat spaar ik voor een volgende blogpost.