Sta je op het punt om je te oriënteren op garagedeuren en wil je weten welke soorten deuren er zijn en wat de voordelen per deursoort zijn? Lees dan verder, in dit artikel krijg je namelijk het antwoord op deze twee vragen.

Roldeuren

De eerste soort deur die we bespreken zijn garage roldeuren. Hoewel roldeuren met name worden toegepast in opslagboxen, zijn er ook modellen verkrijgbaar die als garagedeur kunnen dienen. Het grote voordeel van garage roldeuren is dat ze verticaal worden opgerold. Dus recht boven de opening van de garage.

Daardoor heb je de gehele ruimte in de garage tot je beschikking. Bovendien heb je geen last van een deurblad dat tijdens het openen naar buiten toe open kantelt en je auto kan beschadigen.

Roldeuren zijn er in geïsoleerde en ongeïsoleerde varianten. Bekijk hier het complete aanbod van roldeuren: garagedeurspecialist.nl/garage-roldeuren/.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren bestaan uit twee deurbladen die onafhankelijk van elkaar geopend kunnen worden. Dat is ideaal als je de garage bijvoorbeeld als fietsenstalling gebruikt.

Door slechts één deurblad te openen kun je de ruimte snel in en uit gaan. Bovendien is het mogelijk om ramen in het deurblad aan te laten brengen, waardoor de garage minder donker wordt. Dat is fijn als je een hobby in de garage wilt beoefenen of als je de garage tot een kantoor hebt omgebouwd.

Sectionale garagedeuren

Sectionale garagedeuren zijn een van de meest populaire deuren van dit moment. Ze hebben een moderne uitstraling, kantelen tijdens het openen niet naar buiten toe en hebben geen handvaten, maar standaard een elektrische bediening. Een garagedeur met elektrische bediening biedt enorm veel comfort als je bijvoorbeeld je auto in de garage wilt parkeren.

De deurpanelen van een sectionale garagedeur zijn goed geïsoleerd, waardoor je geen last zult hebben van tocht en kou in de garage. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen tegenwoordig hun ouderwetse ongeïsoleerde kanteldeur voor een elektrische sectionale garagedeur laten vervangen.

Zijdelingse sectionaaldeuren

Naast de standaard sectionale deuren zijn er ook zijdelingse varianten verkrijgbaar. Hierbij wordt het deurblad niet verticaal, maar horizontaal geopend. Zijdelingse sectionaaldeuren zijn met name ideaal voor mensen die vaak met de fiets op pad gaan en daarbij niet iedere keer het deurblad in zijn geheel willen openen en sluiten.

Kanteldeuren

Wil je niet teveel geld uitgeven aan je garagedeur en gaat het je er met name om dat de garage kan worden afgesloten? Dan zijn kanteldeur een prima oplossing. Kanteldeuren zijn oerdegelijke garagedeuren en gaan jarenlang mee.

Echter, houd er rekening mee dat het ongeïsoleerde deurblad ervoor kan zorgen dat het koud en tochtig in de garage van zijn. Als je dat niet prettig vindt, dan kun je beter voor een andere deur kiezen.

Advies nodig?

Ben je er na het lezen van dit artikel niet helemaal uit welke garagedeur het beste bij jouw situatie past? Vraag dan advies aan een garagedeur specialist. Bezoek hun showroom, test de verschillende soorten garagedeuren uit en maak op die manier een weloverwogen keuze voor je nieuwe garagedeur.